GRATIS INTAKE >

Waarom zou je kiezen voor een Personal Trainer of 1:1 Online Coach?

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor personal training of 1:1 online coaching en ga je niet gewoon zelf aan de slag?

In deze blog lees je alles over de voordelen van het inschakelen van een Personal Trainer, hoe je een goede Personal Trainer kunt herkennen en wat ik voor jou kan betekenen als Personal Trainer of 1:1 Online Coach. 

 

De voordelen van het inschakelen van een Personal Trainer:

 1. Je leert vanaf dag 1 hoe je oefeningen op een correcte manier kan uitvoeren. Hierdoor hoef je zelf niet aan te modderen of te twijfelen of het wel goed gaat en maak je de kans op blessures een stuk kleiner. Je traint met een personal trainer ook effectief en bespaard daardoor tijd. Een ervaren en gediplomeerde Personal Trainer weet als geen ander wat de snelste weg is naar jouw specifieke doelen. Dit scheelt je uiteindelijk tijd op de lange termijn.
 2. Een goede personal trainer probeert altijd het maximale uit jou te halen en trekt je vaak net wat meer richting je grens dat je zelf zou doen, maar houdt ook rekening met je belastbaarheid die per training kan wisselen en is flexibel genoeg om hier je training op aan te passen.
 3. Met een Personal Trainer heb je altijd een stok achter de deur. Je zegt een afspraak met een ander veel minder snel af dan een afspraak met jezelf, zeker als je ook een financiële investering hebt gemaakt.
 4. Bij een goede Personal Trainer is personal training altijd persoonlijk en op maat. Er wordt een uitgebreide intake gehanteerd,  samen stel je realistische doelen op en krijg je een persoonlijk trainingsschema en de 1:1 begeleiding die verder bij jou past. Zo heeft de een meer behoefte aan advies op gebied van voeding, een ander heeft misschien meer behoefte aan ondersteuning op het mentale vlak. Een goede betrokken Personal Trainer past zich aan aan jouw behoefte!
 5. Trainen kan wanneer het jou uitkomt. Met een Personal Trainer train je altijd op afspraak. Hierdoor kan je het sporten op jouw agenda afstemmen.

 

Hoe herken je nou een goede trainer? 

In het bovenstaande gedeelte heb ik al een aantal kenmerken van een goede Personal Trainer gegeven. Hieronder volgen er nog een aantal punten waar je goed op kunt letten bij het kiezen van jouw Personal Trainer.

 1. Biedt jou altijd een gratis intake/kennismaking.
  Je gaat uiteindelijk veel tijd samen doorbrengen. Dan is het voor beide partijen fijn als het ook echt klikt. Daarom is de intake voor beide partijen een ideale mogelijkheid om te kijken of dit het geval is.
 2. Vraagt goed door naar je huidige gezondheid.
  Als het goed is voelt jouw PT zich mede verantwoordelijk voor jouw gezondheid en wilt deze geen zaken voor jou programmeren die je gezondheid kunnen schaden. Daarom vind ik een uitgebreide intake checklist een MUST!
 3. Focust niet alleen op jouw gewicht als meetpunt.
  Waarschijnlijk doe jij dit zelf al veelvuldig. Er veranderd tijdens een traject vaak veel meer dan alleen jouw gewicht. Je energieniveau, je mentale gesteldheid, je vermogen om kracht te leveren en nog veel meer! Het is aan jou PT om je hier bewust van te maken, want sporten doet zoveel meer dan alleen maar het gewicht op de weegschaal naar beneden brengen.
 4. Doet niet aan korte termijn trajecten of snelle resultaat beloftes.
  Ja, we willen allemaal wel het liefst zo snel mogelijk van A naar B, maar als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat ook zo. Een gedragsverandering kost gemiddeld 66 dagen, maar dan moet het gedrag nog een gewoonte gaan worden. Daarom weet een goede PT dat jij alleen blijvend resultaat kan behalen bij een duurzame aanpak.
 5. Deelt je niet in een small-group in als je betaald hebt voor Personal Training.
  Ik zie dit helaas vaak gebeuren op de volgende manier: Sportscholen bieden PT aan en zetten dan 2-6 random klanten in een groepje, zetten er een niveau 2 of 3 fitnesstrainer bij en geven de klanten elke les een ander circuit en noemen het Personal Training. Dit is GEEN personal training. Er is niks mis met groepslessen en ik wil de kennis van niveau 2 en 3 trainers nooit teniet doen, maar als je kiest voor Personal Training en je betaald hier ook voor, investeer dan liever in een niveau 4 gecertificeerde Personal Trainer die hiervoor geleerd heeft en die oprecht is om jou te helpen je persoonlijke doelen te behalen en hiervoor een persoonlijk traject voor en met jou opstelt. Ja, dit kost jou een grotere investering, maar geeft uiteindelijk wel meer en efficiënter resultaat!

 

 

Als jouw Personal Trainer / Online Coach ben ik:

 1. Eerlijk: ik vertel je of je doelen realistisch zijn en ik vertel je het ook als je er met de pet naar gooit.
 2. Betrokken, om jouw doelen samen te gaan behalen, maar ook bij jouw persoonlijke situatie, bij hetgeen wat je bij me wilt loslaten over je leven.
 3. Doelgericht en flexibel: ik houd van doelen stellen en een plan maken daarnaartoe. Soms is het wel nodig om door omstandigheden af te wijken van dat plan. Als jij bijvoorbeeld een keer erg rot in je vel zit kan het zomaar voorkomen dat ik het schema voor die dag opzij gooi en jou lekker laat smijten met slam balls tot je weer een beetje opgelucht bent. Ik probeer elke training leuk en uitdagend te maken, zodat jij het op lange termijn leuk blijft vinden. De funfactor is gewoon belangrijk. Hoe leuker je iets vindt, hoe groter de kans is dat je het op de lange termijn onderdeel van je gewoontes kunt maken.
 4. Oplossingsgericht: pijntjes, klachten of een lijf wat niet helemaal mee wilt werken, hebben we allemaal weleens last van. Training is wel altijd mogelijk, we werken er gewoon omheen!
 5. Soms streng: ja die lach verdwijnt wel eens eventjes en dan schijnt er een soort "gemeen" trainerstrekje naar boven te komen waarbij ik je flink tot het uiterste kan pushen, maar geloof me, het is uit liefde en omdat ik weet dat je het kan!
 6. motiverend, je bent waarschijnlijk al je eigen grootste criticus, dus je hebt er niks aan als ik dat ook nog eens doe. Binnen de juiste balans wil ik je juist positief motiveren, want ik wil dat jij plezier hebt en successen boekt.

Alles bij elkaar: jouw partner in crime op de weg naar je doelen!

Wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen om te kijken wat ik voor jou kan betekenen?  Klik dan op de gratis intake button rechtsboven op deze pagina en plan je gratis call in. 

 

 

← BACK TO THE BLOG
GRATIS DOWNLOAD

10 Tips Voor Een Nieuw Begin Aan Jouw Gezonde Lifestyle

De 2024 journey naar een fittere, slankere en gezondere jij!

Zonder een voet in de sportschool te zetten.

 • Practische voorbeelden.
 • 32 pagina's aan gouden info!
 • Jouw hulpmiddel naar een gezondere, fittere versie van jezelf.